Monday, December 20, 2010

Entri Kosong 1: Student Again


Buah cempedak di luar pagar

Ambil galah tolok jolokkan

Saya budak baru sambung belajar

Kalau salah tolong ajarkan


Berpantun pulak aku kali ni..huhu..saje je nak bagitau yang hari ni aku dah jadi student lagi..P58271..officially registered..best ke no matrik baru ni?tak best kan?tapi ok la, senang jugak nak ingat..


Dah jadi student balik ni banyak pulak benda yang kena ingat. Password smpweb baru, email dan password fakulti pun ada..Alaa yang macam email lecturer tu..macam ni: _____@eng.ukm.my. Tapi macam tak best pun ada email banyak-banyak ni..Aku lebih suka tumpu pada 1 je sebab senang..Nanti kena check banyak-banyak aku jugak yang pening..huh..Tapi tak pe la, buat jela kan..asalkan ada...


Dah jadi student balik ni aku kena lagi semangat buat kerja. Nanti mesti kena banyak jumpa sv dan kena selalu hantar progress report..Kena selalu present jugak. Kena rajin buat lab yang paling penting..Jadi, diri sendiri, silalah RAJIN ye..


Sebenarnya tak ada apa yang nak diceritakan. Just nak catatkan dalam blog hari ni sebagai hari aku mula jadi seorang pelajar untuk kali ke-6..Eh, 6 ke? Betul la, tadika pertama, sekolah rendah ke-2, sekolah menengah ke-3, matrikulasi ke-4, bachelor degree ke-5, jadi untuk MSc ni ke-6 la kan..dah banyak kali rupanya aku bergraduasi dan sambung belajar..hehe..Tapi, akan ada ke yang ke-7? Kita tunggu dan lihat..


Ok la, tak nak membebel dah...Harapan untuk diri sendiri, moga-moga hari yang mendatang dapat ditempuhi dengan penuh semangat dan iltizam..tabah hadapi segala cabaran dan dugaan..Amin..

p/s: alang-alang entri kali ni cerita yang agak bosan, so tak perlu la ada gambar pape...biar jadi lagi bosan bila baca..haha..aku dah sewel..

No comments: