Sunday, January 9, 2011

Facebook Will Be Shut Down?


Assalamualaikum..


Kat mana-mana korang pergi, mesti semua orang ada akaun fb..eh tak, perkataan semua tu hyperbola la plak..tapi boleh cakap mostly memang ada akaun fb..fb dah jadi fenomena kat seluruh dunia sampaikan fb jadi social network yang paling berjaya di abad ni..

Tapi aku dapat dari satu sumber, yang fb akan ditamatkan perkhidmatannya 15 Mac akan datang? Betul ke?

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

Mark Zuckerberg mesti tensi sebab fb dah tak jadi macam social network yang dia nakkan..terlalu banyak application yang ntah apa-apa..iklan pun makin bertambah..memang patut la kot, dia dah tak tahan dan penyelesaiannya shut down fb terus..

Kalau betul, ada bagusnya juga..nanti semua orang akan lebih tumpukan perhatian pada kerja..cuba bayangkan, 8 jam kat tempat kerja lebih dari separuh waktu tu dihabiskan untuk update fb..komen sana, komen sini..pastu main segala game kat dalam tu..belum masuk lagi waktu bila kat umah..secara purata dalam sehari agak-agak dah berapa jam habiskan masa mengadap pc layan fb..10 jam? atau lebih? Masa terbuang macam tu je..

Aku tak main sangat fb..ada cuma untuk tak lost contact dengan kawan-kawan..dulu main jugak farmville, tapi sekarang macam rasa tak ke mana pun main tu..dah dekat setahun la aku tinggalkan farmville..tapi sekarang pasal farmville tolak tepi..kalau betul fb akan ditamatkan, rasanya akan ramai kawan-kawan yang lost contact..nanti kalau nak kahwin, susah pulak nak jejak nak bagi kad kahwin..hehe..sekarang ni kan trend orang main jemput guna fb je..

So, kalau betul la berita ni memang ada pro dan kontranya..mesti mak dan ayah boleh tarik nafas lega, sebab anak dia takkan terperuk dalam bilik mengadap fb lagi..tapi yang pasti nak tahu update dari kawan-kawan lama, mesti agak susah nanti..hmm, macam mana tu ye? Fikir-fikirkan la kawan-kawan..mungkin dah tiba masanya untuk kita topup balik 10 jam yang terbuang disebabkan fb untuk something yang lebih berfaedah..peringatan untuk diri aku sendiri jugak..tak kisah la samada betul ke tak berita ni..

Sila klik untuk info lebih lanjut. Sekali baca macam betul, tapi boleh jugak nak kata ni berita palsu..

update: berita fb nak tutup ni palsu.

Facebook: Antara Pro dan Kontra

p/s: sebenarnya kalau tak ada fb pun, boleh je kita nak terus dapatkan update dari kawan..telefon kan ada, email pun ada, ym pun ada..kawan aku ada 2 orang yang tak ada akaun fb, elok je dia..semua atas pilihan masing-masing kan..

No comments: