Saturday, October 1, 2011

I need a camera!


Assalamualaikum...

Semalam mistulip selesai melalui progress presentation. Progress yang tak berapa progress sebenarnya. Data tak banyak pun, sebab apa lagi kan. SFE tersayang la asyik rosak je. Tapi, nasib baik Dr. ok je. Hehehe. Tapi lepas je habis present, mistulip sebulat hati dan suara nak beli kamera baru jugak. By hook or by crook, I must have my own camera, for my lab work. Dr. pun dah tanya, awak ambil gambar tak? Mistulip sengih-sengih, cakap belum. Waaaa, nak camera.

So, I've made up my mind, I will use the my master's money first. Secara teknikalnya, duit tu memang duit mistulip, duit claim yuran semester 1 yang lepas. Tapi, mistulip takut mistulip dapat biasiswa khazanah, nanti kena bayar ganti rugi pada KPT atas biasiswa my master tu. Sebab tu la, tak berani nak guna. Tapi, bila dah jadi macam ni, mistulip gunakan dulu la. Harap boleh ganti balik nanti.

Tapi sebenarnya, kamera tu nanti hak milik mr.yakuza. Akan kongsi duit beli kamera tu. Mistulip akan guna dulu je dalam setahun lebih ni untuk ambil gambar lab work. Kamera milik mr.yakuza, tapi nanti mesti gambar msitulip je yang banyak dalam tu. Hahaha. Gelak jahat. Tak apa, dia memang tahu mistulip gila bergambar sikit :p


If I'm not mistaken, he wants this DSLR

[picture]





mistulip: agak pelik sebenarnya kalau nak ambil gambar bakteria guna dslr. but, never mind.

No comments: