Wednesday, December 21, 2011

DIY: Carnation pomander ball


Assalamualaikum...

Presenting my carnation pomander ball...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Sejak bila entah jadi suka warna pink.

Cantik tak? Mistulip suka! Walaupun agak leceh nak buat bunga carnation tu satu-satu, tapi puas hati. Senyum sampai ke telinga. Hehehe..Mistulip buat bunga carnation tu ikut cara di sini. Cuma mistulip skip part warnakan crepe paper dan guna dawai pendek je cukup-cukup untuk cucukkan pada ball. 

Jadi, buat la banyak-banyak macam kat bawah ni. Lepas tu cucuk je dekat ball. Gamkan jugak tau. Nanti tak pasal-pasal bunga comey tu jatuh atas kepala masa majlis nanti. Huhuhu...

Sebelum tu, cucuk dawai keras pada ball dan ikat reben pada dawai tu.

Ok, dah siap pomander saya ni. Mr. yakuza pernah cakap bunga ni macam sayur. Hahaha..tapi memang betul pun, sekali tengok macam bunga kobis pun ada.

Kena siapkan 1 lagi pomander ball...




mistulip: bunga pink kat sebelah tu paper flower macam yang mistulip buat sebelum ni...

No comments: