Wednesday, February 15, 2012

Review: Engagement outfit


Assalamualaikum...

Here it is my engagement outfit.

Peachy!

Semua dari baju, tudung, veil hatta head band beli yang dah siap kat kedai. Baju mistulip beli dekat myjan, butik kat Bangi area depan PKNS. Cerita pasal baju ni dah penah bagitau dulu kat sini. Simple je bajunya tapi suka dengan design yang serong berlapis kat bahagian bawah baju tu.

Baru nampak bahagian bawah baju yang serong berlapis ni. Suka!

Tudung pulak beli tudung awning kain  dari material chiffon kat pasar malam Bangi je. Murah pun murah kalau nak banding kat butik, kain padahal lebih kurang.Tudung ni kosong je sebenarnya, tapi masa pergi Sabak Bernam hari tu mistulip beli jugak batu tampal untuk tampal dekat awning dengan manik untuk jahit kat tudung tu. Dah tampal ngan jahit tu, jadi la meriah sikit.

Manik yang jahit kat bahagian bawah tudung. Masa ni tak siap lagi, lapisan bawah pun jahit jugak sebenarnya. Tapi bila dah siap, lupa pulak nak ambil gambar.

Veil pulak beli kat Nilai 3 dengan harga RM29. Harga asal RM30, minta kurang dari kedai tu sampai ke sudah dapat singgit je. Huhu. Head band yang macam spiderweb tu beli masa misi cari kain akad nikah kat Jalan TAR dulu. Tak mahal sangat pun dan tak kisah beli, nanti masa akad nikah boleh guna lagi. Adik-adik nak tunang ngan kahwin nanti pun boleh guna =)

Tu jela serba sedikit pasal outfit yang dipakai pada hari tersebut. Yang penting, baju tu nanti boleh pakai 
lagi. Senyum.




mistulip: kakak mistulip komen warna baju tu pucat. apa-apa jela, yang penting tuan punya badan puas hati kan?


No comments: