Friday, February 3, 2012

Review: Hantaran kepada pihak lelaki


Assalamualaikum...

7 hantaran dari mistulip kepada mr.yakuza.


Nampak tak bantal hantaran tu? Mistulip pernah buat entri pasal tu dulu kat sini. Tema mistulip actually peach and white. Tapi bila buat paper flower warna peach tu, warna tak naik suram je. Then, mistulip buat keputusan tambah paper flower warna oren. So, jadi la tema peach, orange and white!

Sirih junjung plastik. Hahaha.


Kek coklat tema peach and pink. 

Eh, tiba-tiba ada pink? Nanti mistulip cerita macam mana pink tiba-tiba termasuk sekali dalam warna tema dan ejaan nama dekat kek ni salah sebenarnya. Should be Norsyamimi & Abdullah. Orang asyik tulis salah je nama mistulip. Kalau dekat sijil pun macam tu jugak. Redha jela.


Buah-buahan. Warna dia membangkitkan selera kan? Ke mistulip je rasa camtu? Huhuhu...


Ni la sebabnya tiba-tiba warna pink termasuk dalam tema jugak. Nampak kertas yang balut ferrero rocher tu, warna pink kan? Warna peach dah habis masa mistulip nak beli tu, tinggal warna pink, merah, hijau dan warna-warna lain yang memang tak boleh digunakan. Disebabkan tu, mistulip gamble je ambik warna pink, sebab warna tu je la yang paling dekat dengan warna peach. Bila dah siap, cantik jugak (perasan). Untuk seimbangkan, sebab tu kek ada unsur pink dan mini pelamin pun mistulip banyakkan warna pink. Akhirnya tema dah jadi peach pink. Hahaha.

Sampin putih silver untuk akad nikah nanti. Lipat bentuk kipas je, senang. Sebenarnya takde idea nak gubah macam mana. Hehe.

 
Kain baju melayu untuk akad nikah. Mula-mula nak buat bentuk bunga, tapi susah sebab kain jenis tebal. Last-last buat macam bentuk kek, tapi jadi macam apa dah. 

Cuff watch. 1.50 PM. Masa ni pihak lelaki dah nak dekat nak sampai.

Puas hati sangat dengan hantaran yang digubah sendiri ni. Walaupun penat buat sorang-sorang kat rumah sewa tu, tapi bila ramai yang puji rasa sangat berbaloi. Untuk kahwin nanti, nak buat macam mana pulak ek. Idea belum ada =)




mistulip: malam ni seorang lagi kawan baik bakal jadi raja sehari.

1 comment:

nun wauro said...

Nice sharing =) Sila kunjungi facebook Nur's Gubahan Kreatif