Friday, March 30, 2012

Paper quilling


Assalamualaikum...

Salam Jumaat semua! Sekarang ni memang ramai orang hiaskan wedding questbook guna teknik paper quilling kan. Mistulip pun nak jugak. InsyaAllah, nanti nak DIY guestbook guna teknik ni. Harap-harap rajin la kan. Kadang-kadang malas sangat nak menghadap kertas-kertas semua tu.

Bunga yang dihasilkan guna paper quilling. Credit picture to Claire.

Dan...hari tu cuba la buat quilling ni. Mistulip buat birthday card untuk en.tunang. Nak tengok ke hasilnya? Biasa je first trial ni. Ada yang ok, ada yang comot. Hahaha. Ok, here it is.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Love-love gitu. Hehehe..ni jela idea yang boleh dibayangkan pada masa tu. Ok tak? Sila cakap ok! Jenuh jugak la nak siapkan ni. Lepas dah buat ni, baru tahu kenapa wedding guestbook yang boleh ditempah tu agak mahal harganya. Memang boleh tahan sakit pinggang nak siapkan. Rasa sangat berbaloi dengan penat lelah sebab en.tunang suka dengan kad ni =)


Full front view. Front view je boleh tunjuk, isi dalam biarlah rahsia. Walaupun dalam pun ada jugak buat quilling ni, tapi segan la nanti kalau tunjuk ayat yang boleh buat semua orang muntah hijau. Hahaha. Just kidding, biasa-biasa je dalam tu cuma comot sikit. Tak yah lah tunjuk. 

Mistulip selalu tengok dua website kat bawah ni kalau nak dapatkan inspiration tentang paper quilling ni. Bukan setakat guestbook je boleh order, greeting card, rossette pun ada jugak.


Satu lagi! Claire sangat awesome buat craft guna teknik paper quilling. Belajar quilling ni pun tengok tutorial dari video yang Claire upload dekat youtube. Dekat blog pun ada tutorial jugak kat sini.

Banyak pulak mistulip promote. Takpe la kan, sharing is caring. Ok, bye.





mistulip: bakteria buat hal! dah tak nak hidup pulak...

2 comments:

The ShomeL TwinZ said...

canti sngat :) idea ok laa nie... msti en.tunang suke sngat kan.. :)

mistulip said...

die baca kad ni ngan senyum2...suka la kot...heeee...