Friday, April 20, 2012

Pameran Pengantin - PICC, Putrajaya


Assalamualaikum...

7 April lepas mistulip ke Pameran Pengantin Malaysia 2012 kat PICC. Saja je pegi, tengok-tengok apa yang boleh dijadikan idea, nak buat tempahan semua tu memang tak la. Sebab kenduri kat Terengganu, mana mungkin nak guna vendor area sini kan.


Kalau macam OP ngan sewa baju tu mungkin boleh, tapi agak tak berbaloi sebab kena bayar transport untuk dorang lagi dan kalau baju pulak, membazir masa sebab perjalanan nak balik kampung dah memakan masa 2 hari pergi dan balik. Jadi, baik lah guna vendor kat Terengganu je.

So, pergi la saya ke sana tanpa ditemani encik tunang yang gigih bekerja, tapi ditemani 2 orang housemate merangkap ex-coursemate dulu. Masuk-masuk je dalam ruang dewan, BLUR. Tak tahu nak buat apa. Lalu je dekat booth, ampik pamphlet, dengar sikit-sikit apa yang dorang promosikan, tengok sikit-sikit apa yang ada. Kesimpulan - B O S A N. Sebabnya, boleh tengok je. Orang lain semua sibuk menempah sini sana dengan tunang masing-masing, siap ada yang parents pun ikut sekali. Huhuhu.

So, lepas habis je pusing satu dewan, kitorang terus balik tapi mesti la singgah Alamanda dulu. Jalan-jalan kejap, then balik rumah. Memang tak ada makna sangat, cuma ada la sikit ambik gambar.

Kad kahwin

Pelamin


Sangat-sangat nak giant paper flower tu dekat pelamin nikah nanti. Jom DIY!





mistulip: bukan senang nak prepare untuk majlis kahwin di zaman sekarang, ongkosnya perlu banyak.

2 comments:

The ShomeL TwinZ said...

cantiknyer baju tu.. coklat..

mistulip said...

cantik kan...tp leh tgk jela..huhu..