Monday, June 25, 2012

Berkelah di hujung minggu

Bismillah dan assalamualaikum...

Semalam kitorang (mistulip dan 6 orang ex-coursemate) berkelah kat sungai tau. Setelah bermacam-macam plan dibuat, dari nak ke Genting, tukar ke Sg. Tekala, tukar ke Teluk Kemang, tukar ke Desa Water Park and lastly decide ke sungai  kat Kg. Ulu Rening, Batang Kali, Selangor. Macam-macam hal, bila dah ramai (ramai ke?) memang susah la nak buat plan yang betul-betul lancar.


Actually kampung ni kampung nenek kawan mistulip, Ayu namanya. Sungai ni walaupun air tak berapa dalam tapi sangat best sebab takde orang pun. Namanya pun sungai belakang rumah nenek je. Hehehe. Jadinya, bebas la kitorang bermandi-manda. Hahaha. Yang penting, dapat la gosip-gosip setelah lama tak jumpa dan ni mungkin gathering terakhir before mistulip bergelar seorang Puan =) Jom tengok gambar...



The foods...nasi goreng dengan sambal bilis, sandwich, potato wedges, nugget, rojak buah, air oren, jajan..banyak betul makan...


On the way ke tebing sungai dari rumah nenek...

Kami dah sampai...

Ni la sungainya..cantik..keindahan alam yang masih terpelihara..

Tempat kitorang mandi...

Ni la muka semangat tengah cari udang kat celah-celah batu..hehehe..

Antara hasil udang yang ditangguk (tangguk ke istilah dia?). Mula-mula dapat udang seekor, semua excited. Hahaha, jakun.

Overall, semalam adalah hari yang awesome...Dapat rehat, hilangkan stress, dapat gosip2, dapat makan2..dan lepas ni susah dah la nak hangout dengan korang semua. Definitely will miss those moments.





mistulip: dah jumpa bola pantai untuk nest lentern project...yeay!

No comments: