Thursday, June 28, 2012

Jom ke Sabah!

Assalamualaikum...

Siapa nak ikut mistulip ke Sabah? Hahaha..orang lain dah sampai ke mana-mana dah, kita ni nak ke Sabah punya la excited. Jakun pun ada. Hehehe..mesti la excited kalau pergi bercuti dengan orang tersayang kan? Oppsss, bercuti ke? Dengan orang tersayang tu dah betul, bercuti tu ya jugak tapi after menghadapi 3 hari conference, present depan orang ramai. Takutnya....



Actually, baru dapat email dari secretariat SOMChE, abstract yang mistulip hantar hari tu dah accepted untuk conference yang akan berlangsung 21-23 Nov nanti dekat UMS, Sabah. SOMChE ni stands for Symposium of Malaysian Chemical Engineers untuk siapa-siapa yang tak tahu. Jadinya, student postgrad seperti saya ni perlu attend conference, present our research project sebagai salah satu syarat untuk grad.

Lepas ni, kena lagi-lagi rajin siapkan full paper sebab kena hantar before 15 Ogos nanti. Before raya tu, huhuhu. InsyaAllah, kalau ok semua, dah boleh register bulan 9 dan ke Sabah la kita bulan 11 nanti. Tapi...ada tapi tau..Sangat risau takut tak sempat nak siapkan, sebabnya masa tu tengah busy dengan urusan kahwin semua. Huhuhu. Moga-moga Allah tunjukkan jalan. Amin.

Dan disebabkan itu (ayat skemanya), saya sangat happy sebab boleh ambil kesempatan ni untuk honeymoon terus. Hehehe. Plus, tiket flight dan penginapan akan ditanggung oleh duit geran projek. Cuma untuk bahagian en. tunang (akan datang en.suami) je kena tanggung sendiri. 

Tapi semua tu still dalam perancangan, sebabnya kalau pergi sama-sama, masa mistulip dalam conference tu nanti en.suami nak buat apa sorang-sorang? Mungkin after conference baru en.suami datang...kita tengok la nanti...harap-harap diterima la paper tu nanti. Ya-Allah, kuatkan hatiku, permudahkan lah segala urusanku, moga-moga semuanya berjalan lancar. 

Tengok Tiz Zaqyah dengan Aqasya dalam cerita Dejavu di Kinabalu, jadi teringin nak daki gunung kinbalu. Hahahaa, stamina entah ke mana-mana ada hati nak mendaki ye...yang pasti pulau-pulau kat Sabah cantik kan?






mistulip: esok balik kampung lagi, nak hantar borang nikah..yeay!

No comments: