Tuesday, June 19, 2012

Pening fikir pasal doorgift


Bismillah dan assalamualaikum...

Entri kedua untuk hari ni ye. Tadi update konon sebab mengantuk, kali ni sebab apa pulak ek..Hahaha. Nampak sangat la mistulip ni banyak masa terluang. Padahal ngelat malas buat report. 

Actually dah mula rasa serabut. Fikir pasal lab, pasal tesis, pasal sfe yang sampai sekarang tak ok2, tambah nak fikir pasal kawen lagi. Bukan senang nak kahwin ni kan, banyak betul nak difikirkan. Lepih-lebih lagi buat perantau-perantau sekalian, jauh dari kampung. Belum masuk jauh dari en. tunang lagi. Apa-apa bincang pun semuanya di alam maya. 


Dan minggu lepas pening fikir nak bagi apa sebagai doorgift untuk nikah nanti. Mula-mula nak bagi yassin. Survey la customize yassin kat beberapa website. Cantik-cantik tapi kalau nak tempah sikit je, haraganya agak mahal. Sampai fikir nak beli yassin secara bulk dekat mydin, then diy sendiri. Tapi bila difikirkan banyak lagi benda yang nak diy, takut tak mampu terus tak jadi.

Lastly, decide nak bagi tasbih dari Creatively designed. Siap dengan kotak RM2.50 satu.

Tasbih & Box

Cantik kan? Nanti boleh la letak reben sikit, bertambah la cantiknya. Tapi mistulip belum order, tunggu dapat gaji minggu depan la. Duit dah nyawa-nyawa ikan dah. Huhuhu. Kat creatively designed banyak jugak produk lain macam customized yassin, al-mathurat, surah-surah amalan, tag/sticker, paper bag dan banyak lagi.

Tasbih ni bagi kat orang-orang dewasa je, untuk kanak-kanak riang macam biasa la bagi coklat, jelly dan kerepek je kot. Cakap pasal coklat, mistulip import khas dari Jordan tau. Hahaha. Sebenarnya kirim kat adik mistulip yang baru je grad dekat universiti kat Jordan tu. Alang-alang coklat kat sana murah-murah, kirim la terus. Hujung minggu ni bakal doc tu akan sampai di Malaysia. 

Jadinya, setel fikir part doorgift. Cuma tunggu masa nak beli je. Tak sabar dah nak order =)




mistulip: untuk kenduri tak tahu lagi nak bagi doorgift apa..akan pening lagi sekali. sigh.

No comments: