Friday, October 5, 2012

Life after marriage...

Assalamualaikum...

Lamanya tak update. Orang lain busy menjalankan tugas sebagai isteri, tapi tidak bagi mistulip. Suami nun jauh di sana. Agak sedih berjauhan, tapi apakan daya demi nak siapkan masters, terpaksa la kami tabahkan hati. Kehidupan lepas kahwin? Actually lebih kurang sama macam dulu. Cuma batas sebagai seoarang isteri perlu lebih dijaga berbanding zaman single dulu.

Jadinya, saya busy buat lab menghadap sfe setiap hari. Siapkan paper, uruskan permohonan untuk dua conference. Malam pulak nak rehat je. Hujung minggu ke sana-sini uruskan pasal majlis kahwin. Eh, bukan dah kahwin ke? 

Sebenarnya, 3 Syawal hari tu cuma majlis akad nikah, kenduri insyaAllah akan diadakan bulan November nanti. Sebab kami masing-masing jauh, jadi decide untuk setelkan yang wajib dahulu. InsyaAllah by the time lepas majlis November nanti, kalau tak ada apa-apa halangan dan labwork dah siap, dah boleh pindah dekat dengan suami samada hujung tahun ni atau awal tahun depan. 

Untuk majlis november nanti, barang hantaran semua dah beli, cuma gubahan untuk hantaran je belum. Kad insyaAllah minggu depan siap, pertengahan oktober dah boleh edarkan. Doorgift dah beli, cuma paper bag belum lagi. Pelamin, baju, makeup semua dah bayar deposit, photoG pun sama dah book dan bayar deposit. Khemah dan urusan rewang, family kat kampung yang uruskan. Setakat ni Alhamdulillah semua berjalan lancar. Raya haji nanti balik kampung fitting baju. Teruja...heeee...

Tak sabarnya nak habiskan lab. Moga dipermudahkan semuanya. Doakan mistulip ok!


Jakun first time pegang rabbit..hehehe...




mistulip: kadang-kadang rasa macam belum kahwin, still sama masa couple dulu sebab belum duk sama, tanggungjawab sebagai seorang isteri pun belum terasa sangat lagi...huhuhu...

No comments: