Saturday, January 5, 2013

Baby Nayli Alya yang comel

Assalamualaikum..

Rabu lepas kan mistulip ke Bangi untuk 2 hari 1 malam sebab nak selesaikan urusan hantar sampel dan jumpa Dr. Alang-alang dah sampai sana, buat la keputusan nak melawat baby kawan mistulip. Dia bersalin bulan september lagi tapi baru je datang bangi balik lepas berpantang di Terengganu.

Sampai je rumah Vilah malam Rabu tu, semua ex-housemate termasuk mistulip sendiri macam orang tak pernah jumpa baby. Nayli Alya super comel. So chubby and adorable. Rasa nak gigit2 je pipi dia. Malam tu memang semua orang senyum je, macam tak ada masalah langsung bila tengok baby yang sangat comel. Huhuhu...

Ni la budaknya. Nayli Alya bermaksud pencapaianku tinggi. Moga pencapaian bila dah besar nanti semua tinggi-tinggi ye.


Alya dengan aunty2. oh, saya sorang saja isteri orang disitu...

Comellll...macam baby cina, mata sepet ikut ayah, putih ikut ibu...

Akhirnya Alya tidur bila kitorang dah nak balik...




mistulip: kalau anak sendiri nanti tak tau la camne, tengok anak orang pun terlebih excited.

Jar of hearts

Assalamualaikum..

Kenapa la diri ni sangat malas nak siapkan abstract, nak tanda tutorial, nak buat  modelling? Inikan nak writing thesis, memang tak la..huhuhu..Suami pergi kerja, boleh pulak layan perasaan sorang-sorang kat rumah



No, I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time... 

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart, 
You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
Don't come back for me. 
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms 

And I've learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts, 
And tearing love apart 
You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Who do you think you are?

Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises 
And now you're back 
You don't get to get me back 

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of heart
And tearing love apart 
You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Don't come back at all! 

And who do you think you are
Running around leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart 
You're gonna catch a cold 
From the ice inside your soul 
So don't come back for me 
Don't come back at all 
Who do you think you are? 
Who do you think you are? 
Who do you think you are?


Dengar lagu ni, mengingatkan mistulip pada memori silam. Bukan manis untuk dikenang tapi cukup membuatkan diri ini semakin mengenali kekuatan diri, semakin tahu menilai seseorang insan. Syukur diberikan ketabahan itu.

Actually en. suami suka sangat lagu ni, tapi bukan yang version asal christina perri. Tapi, jar of hearts versi boyce avenue and tiffany alvord. Yang mana lagi best?






mistulip: Don't come back for me. Don't come back at all. Who do you think you are?

Tuesday, January 1, 2013

2013 yang bererti

Assalamualaikum...

Selamat tahun baru 2013! Tahun ni mistulip tak ada azam pun. Sebab azam tahun lepas pun ada yang tak tercapai. So tak perlu nak berazam bagai, cuma buat yang terbaik untuk diri sendiri dan orang sekeliling serta iringi setiap usaha yang dilakukan dengan doa. Cumanya, harapan tu tetap ada.


Harap diri jadi super rajin untuk writing thesis kat rumah, so that boleh grad masters tahun ni.

Harap dapat jadi isteri solehah untuk tahun ni, tahun-tahun akan datang dan hingga ke syurga.

Harap dapat uruskan rumah tangga dengan lebih teratur (maklum la baru je duk sama after 4 bulan nikah, banyak yang perlu dirancang dan disusun).

Harap dapat jadi seorang insan yang boleh membahagiakan suami, ma dan abah serta orang-orang yang disayangi.

Harap dapat buat keputusan dengan bijak samada nak cari kerja atau sambung PhD lepas habis masters ni.

Satu lagi, boleh tak kalau berharap tahun ni ada insan baru yang dapat temankan mistulip kat rumah? Sesungguhnya duk sorang-sorang kat rumah jadi suri rumah tak bertauliah sangat la bosan. Moga Allah kurniakan rezeki tu pada kami. Aamiin..

Mistulip namakan semua kat atas ni harapan, bukan azam sebab rasanya azam tu terlalu berat. Sampai kalau tak dapat, macam boleh kecewa je. Kalau harapan tu, rasa ringan sikit. Cuma jangan la mengharap kosong je, kena ada usaha yang setimpal. Moga-moga berjaya dan dipermudahkan segala urusan oleh-Nya.

Ok, stop membebel. Moga 2013 lebih baik dari 2012 dan tahun-tahun sebelum ini.



Hahaha..laki bini excited pegang rabbit - Rabbit Park, Bukit Tinggi.





mistulip: esok terpaksa tinggalkan en.suami selama 2 hari 1 malam untuk selesaikan urusan kat ukm...