Thursday, February 28, 2013

My true age


What's Your True Age?


Saja je main kuiz ni. Konon tak ada keje. Huhuhu...Mine is 46! Tua 20 tahun dari umur sebenar?Sadis...Ni resultnya:

46 Years Old

You're 46 years old! You are smack dab in the middle of your mid-life crisis. You aren't sure if the decisions you've made up to this point were the best ones, and you have no idea what you want for the future. You have the sinking feeling that you've made a mistake (or more) in the way you've been living your life, so you set out to find whatever it is you're lacking. Whether that be making an impulse purchase on a motorcycle or deciding to quit your job, you're ready for something new. Hang in there; your friends and family are there to help you through this difficult time!

What's Your True Age?

Hahaa...kesian kan sampai sekarang tak tahu hala tuju lagi. Tapi ada juga benarnya, sebab sampai sekarang mistulip asyik fikir je betul ke tindakan mistulip sambung masters, tak terus keje dulu. Padahal, perjuangan dah nak sampai ke hujung dah, sikit je lagi nak siapkan thesis. Huhuhu, sabar la duhai hati.

Dan satu lagi, memang sekarang 50-50 plan seterusnya nak buat pe. PhD or kerja?I think I need caunselling. Sigh....

Kalau dah rasa banyak sangat masa lapang, tak de keje, boleh la nak main kuiz kat atas tu. Click je link. Bye.




mistulip: bored....

Wednesday, February 27, 2013

Review: Hand Bouquet

Assalamualaikum...


Lamanya tak update blog. Kehidupan mistulip sebagai seorang student yang dalam proses writing thesis dan juga suri rumah menyebabkan mood menulis hilang ke mana-mana. Banyak nak cerita, tapi mood tak ada. Sad. Plus jadi suri rumah ni bukan boleh dipandang mudah. Tabik spring pada semua suri rumah especially my mom =)

Ok, kali ni nak review pasal hand bouquet atau HB. Kalau nak tahu, untuk sanding dan bertandang mistulip just guna HB yang butik bagi. Eh, bagi pinjam sewa, bukan bagi terus. Huhuhu. Masa tunang dan nikah je HB buat sendiri.


HB masa tunang guna  paper flower. Boleh ke sini untuk tengok tutorial paper flower tu.

HB masa nikah. Beli artificial flower 3 jambak then ikat dengan reben. Satu jambak dalam RM6 x 3 = RM18. Plus dengan reben, total dalam lebih kurang RM20.


HB masa sanding, majlis belah perempuan. Tauke butik buat yang baru, guna artificial flower jugak. Tema blue-purple.

HB masa bertandang. Butik punya jugak, guna je apa yang diberi. Actually malas nak fikir pasal HB dah sebab benda lain banyak lagi nak difikirkan masa tu. So, malas nak susahkan diri nak DIY or buang duit nak tempah bagai. Hehehe.. Ni Alissa, anak buah en. suami.

So, semua HB tak ada pun guna fresh flower. Walaupun fresh flower lag cantik bagi sesetengah orang, artificial flower pun apa kurangnya. Yang penting tetap jadi penyeri buat ratu sehari. Lagipun boleh simpan sampai bila-bila. Nak tujuk kat anak cucu pun boleh. Wah, nenek pandai DIY. Hahaha.




mistulip: update di kala menunggu en.suami pulang dari tempat kerja.